Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu, Sağlık Bakanlığı tarafından 13.04.2013 tarihli ve 28617 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İlaç ve Biyolojik Ürünlerin Klinik Araştırmaları Hakkında Yönetmelik" ve Tarım Bakanlığı tarafından 15 Şubat 2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Hayvan Deneyleri Etik Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik" kapsamı dışında kalan girişimsel olmayan klinik tıp, temel tıp, insan biyolojisi ve insan bilimlerinde tıp bilimsel araştırmalarını proje aşamasında değerlendirmekte, ARAŞTIRMA ETİĞİ VE BİLİMSEL METODOLOJİ AÇISINDAN uygun bulduklarını onaylamaktadır.

•   Kurulumuzun çalışma prensipleri dayanak noktaları yönergemizde detayları ile belirtilmiştir. Etik kurul, Çalışma için onay verdikten sonra çalışmanın izlemi ve kontrolünden de sorumludur.
  •   Başvuru dosyanızı teslim etmeden önce hazırlamış olduğunuz belgelerinizin her birini şeffaf föylere yerleştiriniz ve sonra bu föyleri şeffaf kapaklı plastik dosya içerisine yerleştirerek sekreterliğimize teslim ediniz. Ayrıca çalışmanızla ilgili formların tümünü ve çalışma ile ilgili 3 makaleyi (her sayfası tüm araştırmacılar tarafından imzalanmış olarak dosyada bulunmalıdır) EBYS'den sekreterliğimize ulaştırınız.
  •  Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu tarafından Düzeltme/Değişiklik kararı verilen başvurularda başvuru evrakları tekrar hazırlanarak gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra "ETİK KURUL DÜZELTME/DEĞİŞİKLİK FORMU (13 Nolu Form)" eksiksiz doldurularak teslim edilmesi gerekmektedir.
  •  Bir araştırmacı bir toplantı için en çok iki başvuru yapabilir ( düzeltmeler dahil)

Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu İle İlgili Linkler

⇒ Etik Kurul Üyeleri